Походи

7-ми април (събота) – „С колело около Варна“:

  • 09:00 - 14:00 часа - велопоход планинско колоездене за начинаещи до Ковшак чешма с пикник и финал на трасето за състезанието;
  • 09:00 - 14:00 часа - велопоход планинско колоездене за напреднали до местността Бежаната, връщане до Ковшак чешма, присъединяване към пикника и финал на трасето за състезанието;
  • 09:00 - 14:00 часа - велопоход по асфалт до Кранево и финал на трасето за състезанието;

Срещата за трите похода е на спирка "Явор" в 8:45. В 9:00 часа потегляне по маршрутите.
Първият вариант за велопоход включва каране по черни пътища през вилната зона на Траката. Преминава се през живописен мост над дерето, разделящо Траката. Минава се през Виница и се достига до Ковшак чешма, където е предвиден пикник в рамките на един час, след което се отива до мястото на трасето на състезанието.

Втория поход, който е за по-напредналите, е до местността Бежаната (близо до Кранево)- минава се по жълто-синята маркировка, започваща от гърба на ТУ-Варна.

За похода по асфалт до Кранево групата ще се движи по пътя за Златни пясъци, а на връщане ще се присъединят на пикника до Ковшак чешма.

Участниците и в трите похода трябва да си носят храна за пикника и вода за преходите. Носенето на каска е силно препоръчително. За групата по асфалт се препоръчва и носенето на светлоотразителна жилетка.

Походите ще бъдат с леко темпо за да се пазят сили за състезанието на следващия ден.Идеята за походите "по черно" е разходка сред природата, която да покаже две интересни и красиви, но не популярни места около Варна.