Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Бъдещи карания и прояви, анкети / Записване и плащане на капаро
« Последна публикация от emilian6 - Април 12, 2012, 06:56:41 pm »
Ще помоля тези които са сигурни, че ще идват на велопохода, да прегледат този файл. и да напишат тук като отговор или на мейл: emilian6@yahoo.com, кои опции ще ползват за да можем да планираме добре транспорта и нощувките. За да ви резервираме нощувки е необходимо да дадете по 5 лева капаро на нощувка. Ако сте на палатки, но желаете транспорт (било то до прохода и/или транспорт на раница по време на велопохода), капарото е само 5 лв. За да ви резервираме каяк, капарото е 10 лв. Тези които сами си осигуряват транспорта и нощувките, не е нужно да плащат капаро. Капарото може да платите всеки вторник на сбирката на велоклуб Устрем в ТД Родни Балкани (залата на партера) от 20:00 до 22:00 часа или всеки работен ден следобед във веломагазин Устрем (Здравко Василев). Ако нямате възможност да платите на място, пишете за да измислим друг вариант. Местата са ограничени и ще се заемат по реда на плащане на капаро.
12
Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново отправят предизвикателство към напредналите ентусиасти, които не се плашат от по-дълги дистанции и смятат да участват на 300-километровия Варненски коломаратон през април. Маршрутът за петнадесетото издание на сериала "Шосейно колоездене" ще Ви отведе до Каспичан - Мадара - Марково - Аврен - Пчелник - Сава - Провадия - Ветрино - Аксаково - Варна. Общото разстояние е 271 километра, вертикалното изкачване - 2390 м. Всеки, който се чувства готов да се справи с това предизвикателство, е добре дошъл. Срещата е в СЪБОТА - 31.03.2012 от 06.00 ч. пред пред паркинга на "Мото Пфое" при пътен възел "Летище Варна".
Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, светлини за велосипеда, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е силно препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Не пренебрегвайте също използването на каска и светлоотразителна жилетка.
Карта на маршрута :
 За допълнителни въпроси и уточнения : Борис - GSM 089 83 84 702 (Vivacom)
13
Велопоход "Чудния изток на Стара Планина" 2012
28 Април - 01 Май 2012 г.

Местата за велопохода са запълнени.

Източна Стара Планина е доста пренебрегвана като туристическа дестинация, но това е напълно неоправдано. Особено за велотуристи за които е добре дошло съчетанието от планина и поносима денивелация. Да не говорим за чудесата които крие в себе си като "Чудните скали", красивия язовир Цонево и околността му, живописните долини на реките Луда Камчия, Елешница, Балабандере, гъстите гори. А карането по най-високото било в Източна България ви гарантира, че ще видите възможно най-много красоти.
Между 28-ми Април и 2-ри Май 2012 г.,  Велоклуб "Устрем"-Варна организира 4-дневен велопоход който е на път да се превърне в традиция. Дните са обявени официално за почивни заради 1-ви Май.
Преходите не са дълги за да се насладим на всичко което ще видим по пътя си. Маршрутът е изменен спрямо миналогодишния, за да има изненади за тези които решат отново да карат с нас. А най-голямата изненада е възможността да покарате каяк в язовир Цонево последния четвърти ден, ако имате желание.
Велопоходът е подходящ за всички карали поне малко по черно велосипедисти, разполагащи с планински велосипеди в добро състояние. Възможно е да има и група която ще се движи само по шосе при достатъчно на брой желаещи.
Осигурен е транспорт за големите раници с багаж, храна и палатки.

План на велопохода:
28.04.2012 - Дължина около 30  км
Осигурен е автобусен транспорт до най-високата точка на прохода Обзор – Слънчев бряг. От там се тръгва по черен път по билото на Стара планина по маршрута Ком – Емине. Живописните гледки от най-високите места в Източна България са ви гарантирани. От кулата се слиза до с. Раковсково.
Обяд: пикник до чешма
Вечеря и нощувка в къща за гости „Папукчиева къща”, цена нощувка 15 лв на човек. Стаи с 2 или 3 легла, всяка със собствен санитарен възел. Ще се публикува меню за предварителни заявки за вечеря. Всичко е домашно приготвено и изпитано вкусно. В къщата има огромна двуетажна механа с голям дансинг, което ще ви гарантира една незабравима вечер.
Папукчиева къща


29.04.2012 - Дължина около 40 км.
Каране по маршрут с. Раковсково, водопад Златюва чешма, с. Паницово, с. Козичино, природна забележителност Добровански гъби, ваканционен комплекс Гермето.
Обяд: пикник на Добровански гъби.
Вечеря и нощувка във Ваканционен комплекс "Гермето". Бунгала с една голяма стая с 4 легла и санитарен възел. Цена нощувка 12 лв на човек. Вечерята ще е в механата като менюто е салата и скара. Плаща се на място. Който има претенции, да си носи в голямата раница. Да не забравите да носите алкохол в тях :-). Има огромна площадка навън където ще хапнем, пийнем и поиграем хорца..
Ваканционен Комплекс Гермето

30.04.2012 - Дължина около 40 км.
Каране по маршрут - ваканционен комплекс Гермето, било на северния рид, р. Елешница, хижа Козя река, Чудните скали, с. Аспарухово.
Със сигурност ще се впечатлите от водната и горска красота по пътя - изцяло горски път с 5 км по черно в началото и 5 км асфалт накрая.
Обяд на х. Козя Река.
Вечеря и нощувка в къща за гости в с. Аспарухово на брега на яз. Цонево, цена нощувка 15 лв на човек. Добре е да си носите храна в големите раници за вечеря. Има добре зареден магазин в селото.

30.04.2012 - Дължина около 20 км.
Каране по живописни места около яз. Цонево или каране на каяци в язовира. Чудните гледки са ви гарантирани.
Връщане с влак тръгващ от с. Аспарухово в 17:02 и пристигащ на гара Варна в 18:35.
Тези които искат да се приберат във Варна по-рано, имат 4 влака през целия ден (09:32, 12:15, 15:30; 17:02).


Възможност за включване на велосипедисти от цяла България, стига да се придвижат до Варна до часът на тръгване (09:00).

Ще бъде осигурен транспорт за големите раници през целия велопоход.

Разходи:
- 42 лв общо за всички нощувки (необходима е предварителна заявка и капаро). Има възможност за палатки с плащане на минимална такса за баня (2-3 лв на вечер).
- 10 лв за превоз на голяма раница по време на целия поход
- 12 лв за транспорт от Варна до билото на Стара планина над Обзор
- 8 лв пътуване с влак от Аспарухово до Варна (с включен билет за велосипед)
- храната всеки си я плаща
Крайна цена 72 лв без храната. Ще има кола, която ще превозва багаж и храна. Цената може да варирара с +/- 5 лева в зависимост от бройката участници, като това е свързано с транспорта на багажа и нощувката в с. Аспарухово (наема се цялата къща). Възможно е да бъдат направени промени в маршрутите, но не такива изменящи сериозно трудността или дължината им.

Осигурени са нощувки за около 30 човека.
Тези които са сигурни за нощувките, трябва да платят капаро за тях от 15 лв (до 18.04.2012) за да ги резервираме. Тези които ще нощуват на палатки, но желаят да ползват транспорт до прохода и/или транспорт на раница по време на велопохода, трябва да платят капаро от 5 лв.

10 дни преди велопохода ще се реши дали да се проведе, предвид прогнозата за времето. Ако бъде решено да се отмени, капарото за нощувките ще ви бъде върнато.
Цената за каране на каяк последния ден е 24 лв. Осигурени са от Bulteam Adventures, като цената е по-ниска, специално за велопохода. Необходимо е да се плати капаро от 10 лв до 18.04.2012 за резервация. Необходимия минимален брой участници за да се проведе карането на каяци е 7-8 човека. Цената включва задължителен инструктаж и ако е необходимо индивидуално обучение. Продължителността на карането на каяк е от 2 до 3 часа.

Задължителна екипировка:
•   Подходяща малка раница;
•   Удобни обувки за каране и ходене пеша;
•   Дъждобран;
•   Топла дреха (полар);
•   Тънка връхна дреха (мембрана) предпазваща от вятър;
•   Резервни дрехи и храна поне за обядите в голямата раница за която е осигурен транспорт;
•   Планински велосипед в изправно състояние с основно оборудване (лепенки, помпа, поне 2 броя резервни вътрешни гуми, инструменти);
•   Каска;
•   Светлини за велосипеда (предна и задна);

Необходими документи:
•   Документ за самоличност;
•   Желателна e застраховка злополука.

Записване и плащане на капаро за нощувки и каяци до 18.04.2012 г.

За допълнителна информация и записване:
Емилиян Георгиев, Велоклуб "УСТРЕМ" – emilian6@yahoo.com
Здравко Василев, Велоклуб "УСТРЕМ" - 0889 77 56 61, zdrav@abv.bg

Следете информацията тук във форума и във фейсбук събитието.
14
День добрый! У меня к вам просьба! Я с друзьями туристами  собираемся в велопоход 4-й кат сложности в Болгарию в район Рильских гор.   Мы не первый раз выезжаем - вот тут мы в Черногории https://picasaweb.google.com/111182257652146777908/2520112011?authuser=0&feat=directlink
и по Турции


А теперь просьба. Нам, как молдаванам нужна ВИЗА. Для этого нужно приглашение, у нас никого знакомых в Болгарии нет - помогите мне сделать приглашение. Это не сложно!
На любом бланке пригласите нас на соревнования/поход или другое велосипедное мероприятие по срокам с 15 июня по 30 июня, поставить печать клуба или магазина и прислать по факсу или е-мэйлу.

Нас будет 4 (четыре) человека. ВСЁ НЕОБХОДИМОЕ У НАС ЕСТЬ! У нас будет свой маршрут, питание, вообщем все свое. Велосипеды мы привезем с собой!

Надеюсь на понимание и помощь! В случае успеха - у нас отличное криковское вино - с меня!
Спасибо, Вадим Путинцев, велотурист.

НА БОЛГАРСКОМ
Добър ден! Имам да ви попитам! Аз съм с моите приятели в Колоездене Пътуване туристи са на 4-та категория на България в района на Рила планина. Ние не сме първи път, остава - ние сме тук, в Черна гора https://picasaweb.google.com/111182257652146777908/2520112011?authuser=0&feat=directlink
и Турция


И сега, моля. Ние, като молдовците се нуждаят от виза. Имате нужда от покана, ние знаехме, никой в България не ми помага да взема покана. Не е трудно!
В каквато и да е форма ще ни покани на конкуренцията / турне или друго събитие под наем на датите, от 15 юни до 30 юни, поставя печат, клуб или магазин и да го изпратите по факс или електронна поща.

Ще бъдем 4 (четири) души. ВСИЧКО, КОЕТО СМЕ СЕ ИЗИСКВА! Ние ще имаме вашия маршрут, храна, въобще цялата своя собствена. Велосипеди ще донесе със себе си!

Надявам се на разбиране и подкрепа! В случай на успех - ние имаме едно отлично вино Крик - с мен!
Благодаря ти, Вадим Putintsev, велосипедисти.
15
Заповядайте в НЕДЕЛЯ (25.03) на пикник и подготовка на трасето и базовата поляна за събитието което ще организираме на 7-ми и 8-ми Април - УСТРЕМ ВЕЛОФЕСТ.

Програма:
10:15 - среща в района на ТВ кулата (виж снимката)
10:30 - разпределяне на 2-3 екипа и съответни задачи
12:30 - организиране на пикник, хапване, почивка...
14:00 - довършване на работата

Цел - да се почисти района на събитието от изхвърлени боклуци, да се разчисти трасето от храсти и клони, да се планират някои от детайлите за състезанието.

Храна всеки да си носи, пък ще запалим огънче и да опечем по нещо. От нас ще има една 10 литрова минерална вода.

Всички, които ще участват в почистването ще получат чували и гумени ръкавици.
Молим всички които могат да вземат със себе си някои от следните инструменти: лозарска ножица, брадвичка, работни ръкавици, мачете, мотика, лопата, кирка.

Ще има 2-3 автомобила сутринта в тази посока, така че ако някой има нужда от транспорт да ни пише. Можете да оставите инструментите, за транспорт с колите на предишния ден във Веломагазин Устрем.

За контакти: Здравко, 0889 77 56 61
16
 Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново отправят предизвикателство към ентусиастите, които не се плашат от по-дълги дистанции. Маршрутът за четиринадесетото издание на сериала "Шосейно колоездене" ще прекоси Източна Стара планина и ще Ви отведе до Несебър, а за да стигнем дотам, ще преминем през Приселци, Старо Оряхово, Рудник, Горица, Бяла, Обзор, Баня и Слънчев бряг. Общото разстояние в двете посоки е точно 200 километра. Всеки, който желае да прекара няколко часа в активно каране сред природата и в приятна компания, както и да провери формата си преди предстоящите коломаратони в Исперих и Варна, е добре дошъл. Срещата е в неделя - 25.03.2012 от 07.45 ч. до 08.00 ч. пред бензиностанция "Лукойл", преди Аспаруховия мост, посока Бургас , потегляне в 08.00 ч.
Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, светлини за велосипеда, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е силно препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Не пренебрегвайте също използването на каска и светлоотразителна жилетка.
Карта на маршрута :
Всеки, който все още не се чувства готов да преодолее разстояние от 200 километра, е добре дошъл за съвместно каране до Старо Оряхово (66 км.) или до Бяла (104 км.).
17
В събота, 24.03, предстои откриване на активния рандоньорски сезон с бревет Тракийски 200k. Регистрираните за участие до момента (19.03) са 41 ! А най-масовият бревет за всички времена - 2010 г., 55 стартирали, 54 завършили от 8 клуба.
 "Няма по-добър маршрут от този за включване на нови и/или нетренирали през зимата хора. На това сравнително леко трасе са отгледани много нови съмишленици!" (Лазар)
 Подробно за начина на включване - http://audax.descom.com/
19
Българска федерация по туризъм и Колоездачен клуб "Сините камъни"-Сливен, организират
Зимен коломаратон - Бревет "Сакар" :
Сливен-Ямбол-Стефан Караджово-Тополовград-Харманли-Нова Загора-Сливен, 300 км. за 20 ч., 2350 м. денивелация.
Старт - 10.03.2012, събота, 6.00 ч.
На третия старт на рандоньорите за 2012 година, Варна и велоклуб "Устрем" отново заявяват сериозно участие с четирима колоездачи.
Карта на маршрута :
20
Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново Ви канят на традиционния за уикенда шосеен колоездачен пробег. Маршрутът този път е : Варна-м.Харамията-Приселци-Старо Оряхово-Бяла-Обзор и обратно. Общо разстояние в двете посоки - около 122 километра. Всеки, който желае да прекара няколко часа в каране със спортно темпо и в приятна компания, е добре дошъл. Срещата е в събота - 03.03.2012 от 07.45 ч. до 08.00 ч. пред бензиностанция "Лукойл" преди Аспаруховия мост, посока Бургас , потегляне в 08.00 ч.
 Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Препоръчително е използването на КАСКА и светлоотразителна жилетка.
Синоптична прогноза за съботния ден :
Карта на маршрута :
За въпроси и уточнения : Борис - 089 83 84 702
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10