Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - emilian6

Страници: [1]
1
Велопоход "Чудния изток на Стара Планина" 2012
28 Април - 01 Май 2012 г.

Местата за велопохода са запълнени.

Източна Стара Планина е доста пренебрегвана като туристическа дестинация, но това е напълно неоправдано. Особено за велотуристи за които е добре дошло съчетанието от планина и поносима денивелация. Да не говорим за чудесата които крие в себе си като "Чудните скали", красивия язовир Цонево и околността му, живописните долини на реките Луда Камчия, Елешница, Балабандере, гъстите гори. А карането по най-високото било в Източна България ви гарантира, че ще видите възможно най-много красоти.
Между 28-ми Април и 2-ри Май 2012 г.,  Велоклуб "Устрем"-Варна организира 4-дневен велопоход който е на път да се превърне в традиция. Дните са обявени официално за почивни заради 1-ви Май.
Преходите не са дълги за да се насладим на всичко което ще видим по пътя си. Маршрутът е изменен спрямо миналогодишния, за да има изненади за тези които решат отново да карат с нас. А най-голямата изненада е възможността да покарате каяк в язовир Цонево последния четвърти ден, ако имате желание.
Велопоходът е подходящ за всички карали поне малко по черно велосипедисти, разполагащи с планински велосипеди в добро състояние. Възможно е да има и група която ще се движи само по шосе при достатъчно на брой желаещи.
Осигурен е транспорт за големите раници с багаж, храна и палатки.

План на велопохода:
28.04.2012 - Дължина около 30  км
Осигурен е автобусен транспорт до най-високата точка на прохода Обзор – Слънчев бряг. От там се тръгва по черен път по билото на Стара планина по маршрута Ком – Емине. Живописните гледки от най-високите места в Източна България са ви гарантирани. От кулата се слиза до с. Раковсково.
Обяд: пикник до чешма
Вечеря и нощувка в къща за гости „Папукчиева къща”, цена нощувка 15 лв на човек. Стаи с 2 или 3 легла, всяка със собствен санитарен възел. Ще се публикува меню за предварителни заявки за вечеря. Всичко е домашно приготвено и изпитано вкусно. В къщата има огромна двуетажна механа с голям дансинг, което ще ви гарантира една незабравима вечер.
Папукчиева къща


29.04.2012 - Дължина около 40 км.
Каране по маршрут с. Раковсково, водопад Златюва чешма, с. Паницово, с. Козичино, природна забележителност Добровански гъби, ваканционен комплекс Гермето.
Обяд: пикник на Добровански гъби.
Вечеря и нощувка във Ваканционен комплекс "Гермето". Бунгала с една голяма стая с 4 легла и санитарен възел. Цена нощувка 12 лв на човек. Вечерята ще е в механата като менюто е салата и скара. Плаща се на място. Който има претенции, да си носи в голямата раница. Да не забравите да носите алкохол в тях :-). Има огромна площадка навън където ще хапнем, пийнем и поиграем хорца..
Ваканционен Комплекс Гермето

30.04.2012 - Дължина около 40 км.
Каране по маршрут - ваканционен комплекс Гермето, било на северния рид, р. Елешница, хижа Козя река, Чудните скали, с. Аспарухово.
Със сигурност ще се впечатлите от водната и горска красота по пътя - изцяло горски път с 5 км по черно в началото и 5 км асфалт накрая.
Обяд на х. Козя Река.
Вечеря и нощувка в къща за гости в с. Аспарухово на брега на яз. Цонево, цена нощувка 15 лв на човек. Добре е да си носите храна в големите раници за вечеря. Има добре зареден магазин в селото.

30.04.2012 - Дължина около 20 км.
Каране по живописни места около яз. Цонево или каране на каяци в язовира. Чудните гледки са ви гарантирани.
Връщане с влак тръгващ от с. Аспарухово в 17:02 и пристигащ на гара Варна в 18:35.
Тези които искат да се приберат във Варна по-рано, имат 4 влака през целия ден (09:32, 12:15, 15:30; 17:02).


Възможност за включване на велосипедисти от цяла България, стига да се придвижат до Варна до часът на тръгване (09:00).

Ще бъде осигурен транспорт за големите раници през целия велопоход.

Разходи:
- 42 лв общо за всички нощувки (необходима е предварителна заявка и капаро). Има възможност за палатки с плащане на минимална такса за баня (2-3 лв на вечер).
- 10 лв за превоз на голяма раница по време на целия поход
- 12 лв за транспорт от Варна до билото на Стара планина над Обзор
- 8 лв пътуване с влак от Аспарухово до Варна (с включен билет за велосипед)
- храната всеки си я плаща
Крайна цена 72 лв без храната. Ще има кола, която ще превозва багаж и храна. Цената може да варирара с +/- 5 лева в зависимост от бройката участници, като това е свързано с транспорта на багажа и нощувката в с. Аспарухово (наема се цялата къща). Възможно е да бъдат направени промени в маршрутите, но не такива изменящи сериозно трудността или дължината им.

Осигурени са нощувки за около 30 човека.
Тези които са сигурни за нощувките, трябва да платят капаро за тях от 15 лв (до 18.04.2012) за да ги резервираме. Тези които ще нощуват на палатки, но желаят да ползват транспорт до прохода и/или транспорт на раница по време на велопохода, трябва да платят капаро от 5 лв.

10 дни преди велопохода ще се реши дали да се проведе, предвид прогнозата за времето. Ако бъде решено да се отмени, капарото за нощувките ще ви бъде върнато.
Цената за каране на каяк последния ден е 24 лв. Осигурени са от Bulteam Adventures, като цената е по-ниска, специално за велопохода. Необходимо е да се плати капаро от 10 лв до 18.04.2012 за резервация. Необходимия минимален брой участници за да се проведе карането на каяци е 7-8 човека. Цената включва задължителен инструктаж и ако е необходимо индивидуално обучение. Продължителността на карането на каяк е от 2 до 3 часа.

Задължителна екипировка:
•   Подходяща малка раница;
•   Удобни обувки за каране и ходене пеша;
•   Дъждобран;
•   Топла дреха (полар);
•   Тънка връхна дреха (мембрана) предпазваща от вятър;
•   Резервни дрехи и храна поне за обядите в голямата раница за която е осигурен транспорт;
•   Планински велосипед в изправно състояние с основно оборудване (лепенки, помпа, поне 2 броя резервни вътрешни гуми, инструменти);
•   Каска;
•   Светлини за велосипеда (предна и задна);

Необходими документи:
•   Документ за самоличност;
•   Желателна e застраховка злополука.

Записване и плащане на капаро за нощувки и каяци до 18.04.2012 г.

За допълнителна информация и записване:
Емилиян Георгиев, Велоклуб "УСТРЕМ" – emilian6@yahoo.com
Здравко Василев, Велоклуб "УСТРЕМ" - 0889 77 56 61, zdrav@abv.bg

Следете информацията тук във форума и във фейсбук събитието.

2
Заповядайте в НЕДЕЛЯ (25.03) на пикник и подготовка на трасето и базовата поляна за събитието което ще организираме на 7-ми и 8-ми Април - УСТРЕМ ВЕЛОФЕСТ.

Програма:
10:15 - среща в района на ТВ кулата (виж снимката)
10:30 - разпределяне на 2-3 екипа и съответни задачи
12:30 - организиране на пикник, хапване, почивка...
14:00 - довършване на работата

Цел - да се почисти района на събитието от изхвърлени боклуци, да се разчисти трасето от храсти и клони, да се планират някои от детайлите за състезанието.

Храна всеки да си носи, пък ще запалим огънче и да опечем по нещо. От нас ще има една 10 литрова минерална вода.

Всички, които ще участват в почистването ще получат чували и гумени ръкавици.
Молим всички които могат да вземат със себе си някои от следните инструменти: лозарска ножица, брадвичка, работни ръкавици, мачете, мотика, лопата, кирка.

Ще има 2-3 автомобила сутринта в тази посока, така че ако някой има нужда от транспорт да ни пише. Можете да оставите инструментите, за транспорт с колите на предишния ден във Веломагазин Устрем.

За контакти: Здравко, 0889 77 56 61

3
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Надявам се разбрахте, че няма да има курс. Местата са били отдвана запълнени. Здравко е издействал 2 места: едното за Бойко, а другото за мен или Здравко.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Обучение "Разработване и управление на проекти"
Краен срок: 16 февруари 2012 г.
МИКЦ- Варна организира обучение на тема "Разработване и управление на проекти", което ще се проведе на 18.02.2012 г. (събота) в "Младежки дом Варна".
Обучителната сесия ще започне в 10.00 ч.и ще приключи в 18.00 ч. с водещ и лектор Илиян Илиев.
Обучението е безплатно и всички желаещи да се включат могат да направят заявка на mikc.varna@gmail.com, не по-късно от 16.02.2012 г. Достатъчно е да впишете имената си и електронен адрес или телефон за връзка.
За повече информация: тел.: 052 602 966

Който желае да присъства на това обучение, да си напише трите имена и ел. поща като отговор на темата. Така ще съставим списък който ще пратим като заявка за участие.


1. Емилиян Стефанов Георгиев; emilian6@yahoo.com
2. Здравко Ненчев Василев zdrav@abv.bg
3. Бойко Стоянов Стоянов, malassorte@mail.bg, 0899 63 66 81
4. Мариета Иванова Касабова, mi_kasabova@abv.bg
5. Калоян Стоянов, kal_stoyanov@abv.bg
6. Николай Илиев, nick.iliev@yahoo.com
7. Ивайло Колимов, gkolimov@abv.bg
8. Елица Стоянова, elicastoyanova@abv.bg, 0886851704
9. Искър Неделчев, iskar_@abv.bg, 0889666232

4
По повод подкрепата ни за кампанията против метода хидравличен удар за проучване и добив на шистов газ. Говорих с Теди, която е един от организаторите на протестите. Ето за какво биха им послужили средствата с които нашия клуб ще им помогне:
"Горе-долу всяка седмица поръчваме брошури черно-бели 1000 бр за 40 лева (но няма касов бон, че е на приятелска цена). Разпечатват се и бланки с подписи на седмица пак отиват към толкова бройки. Това са ни основните разходи. Последните дни няколко човека ходят в близките села и имат пътни разходи все още не знам колко и дали пак ще ходят, за момента те си ги покриват."
Ще помоля който желае да участва в подкрепата на кампанията, да носи парички на срещата във вторник. Аз лично ще участвам с 40 лв.
Брошурката ще я разпечатам и донеса, ако имате идеи за допълването й, ще ги обсъдим във Вторник.
Прикачил съм я тук ако иска някой да я разгледа обстойно.

5
Събота (04.06.2011) - каране по черно (Варна, през вилната зона, Аладжата, през парк Златни до Кранево, Албена).
Тръгване в 9:00 от Община Варна или за по-ранобудни в 8:00 от веломагазин "Устрем". Ако има някой за ранното тръгване от Устрем, нека пише. Целта на ранното тръгване е да се стигне навреме за хорцата в Албена.
Дължина към 30-35 км.
За любителите на хорото, ще вземат участие в "Празник на хорото" разучавайки нови хора:
http://horo.bg/index.php?materialid=2684&menunode=9&show=material
За останалите - разходка из резерват Балтата, до Балчик покрай морето или плаж. Нощувка в семеен хотел "Варна" в Кранево. Цена 10 до 12 лв на човек:
http://pochivka.bg/o-5062-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
Неделя (05.06.2011) - Тръгване след сутрешен плаж, каране по черно покрай р. Батова, Генерал Кантарджиево, Климентово, Долище, Яребична и прибиране по избор - към Владиславово или пътеката над Кауфланд. Дължина към 40 км.
Подходящо за хора карали по черно.
Записване до петък 03.06.2011.
Задължителна екипировка:
Подходяща раница;
Удобни обувки за каране и ходене пеша;
Дъждобран;
Планински велосипед в изправно състояние с основно оборудване (лепенки, помпа, резервна вътрешна гума, инструменти);
Каска;
Светлини за велосипеда (предна и задна);

Необходими документи:
Документ за самоличност;

За допълнителна информация и записване:
Емилиян Георгиев, Велоклуб "УСТРЕМ" - 0878889758; emilian6@yahoo.com

6
Публикувам този прекрасен планински веломаршрут, подходящ за еднодневна велоразходка на велотуристи карали поне малко по черно. Маршрутът е проверен.
Чудесата на природата които ще видите по пътя си ще ви главозамаят. Живописния яз. "Цонево" и околността му, линията на "Чудните скали" - "Чудни скали", "Свинската глава", "Костенурката", "Професорът", горския път виещ се по скокливата река "Балабандере", приказните планински селца Заимчево, Снежа и Ясеново.
За маршрута:
Удобен от Варна с бърз влак тръгващ в 9:25 с прикачен фургон подходящ за велосипеди. Пристига в Комунари в 10:34.
Връщане с бърз влак от гара Дъскотна в 17:46 с прикачен фургон подходящ за велосипеди.
Препятствия:
Пресичане на река Балабандере по мостче изградено от 2 дебели дървета. Пресичане на малко дере по камъни.
За тези които ще се насладят на прецапване, реката е плитка, освен ако не е валяло дъжд, а дерето е още по-плитко..
Изкачването от Балабандере към с. Заимчево е доста стръмно, но когато се изкачите ще се насладите на прекрасна планинска гледка.
А спускането към жп гарата в Даскотна по ненатоварен междуселски асфалтов път в отлично състояние е също много приятно изживяване, особено с панорамите сменящи се за секунди около вас.
Предполагам, че лятото ще е голяма жега, но пролет и есен е не само приятно, а и много живописно.
Трак със снимки:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1068288

7
Велопоход "Чудния изток на Стара Планина"
21-24 Май 2011 г.

Източна Стара Планина е доста пренебрегвана като туристическа дестинация, но това е доста неоправдано. Особено за велотуристи за които е добре дошло съчетанието от планина и поносима денивелация. Да не говорим за чудесата които крие в себе си като "Чудните скали", красивия язовир Цонево и околността му, живописните долини на реките Луда Камчия и Елешница, гъстите гори.
Между 21 и 24 Май велоклуб "Устрем"-Варна, организира 4-дневен велопоход с възможност за пропускане на последния ден в случай, че някой желае да се прибере за 24 Май.
Преходите не са големи за да се насладим на всичко което ще видим около нас.
Велопоходът е подходящ за всички средно подготвени и карали по черно велосипедисти, разполагащи с планински велосипеди в добро състояние.
Осигурен е транспорт за големите раници с багаж и храна.

План на велопохода:
21.05.2011 - Дължина около 33 км
06:50 влак с помещения за колелета Варна --> Дъскотна. Пристига в 08:54. Каране по маршрут Дъскотна, Речица, Заимчево, гара Струя, Чудните скали. къща за гости на язовир Цонево. Пътят е 95% по черно като по-голямата част е поддържан горски път. Движи се по живописна долинка на Балабандере по която върви линията на "Чудните скали" - "Професорът", "Костенурката", "Свинската глава" и най-накрая самия феномен "Чудните скали" извисяващи се над водата на язовир Цонево.
Трак: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1081160
Обяд - пикник в прекрасна горска местност с полянка и чешма.
Вижте трак който включва част от маршрута и има снимки на чудните кътчета през които ще минем:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1068288
Вечеря и нощувка в къща за гости до Чудните скали на брега на яз. Цонево, цена нощувка 15 лв на човек. Добре е да си носите храна в големите раници за вечеря.:
http://www.nbta.bg/more_bg.php?page=acmd_show&aid=1055&title=%CA%FA%F9%E0+%E7%E0+%E3o%F1%F2%E8++%D5%E8%E6%E0%F2%E0+-+%C0%F1%EF%E0%F0%F3%F5%EE%E2%EE#

22.05.2011 - Дължина около 40 км.
Каране по маршрут Чудните скали, р. Козя, хижа Козя река, р. Елешница, с. Булаир, ваканционен комплекс Гермето.
Със сигурност ще се впечатлите от водната и горска красота по пътя - изцяло горски път с 5 км черно + 5 км асфалтов междуселски накрая.
Трак: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1062896
Обяд на х. Козя Река.
Вечеря и нощувка в "Гермето". Бунгала с една голяма стая с 4 легла и санитарен възел. Цена нощувка 10 лв на човек. Вечерята ще е в механата като менюто е салата и скара. Плаща се на място. Който има претенции, да си носи в голямата раница. Да не забравите да носите алкохол в тях :-). Има огромна площадка навън където ще хапнем, пийнем и поиграем хорца..
http://www.germeto.com/gallery.html

23.05.2011 - Дължина около 56 км, но е спускане и каране по равно
Каране по маршрут "Гермето", билото на източна Стара Планина, р. Армера, Горен Чифлик, Пчелник, по брага на р. Камчия, с. Круша, с. Китка, с. Равна гора, кк Камчия.
Пътят е почти изцяло горски и черен по билото на източна Стара планина и по долините на р. Армера, и р. Камчия. Чудните гледки са ви гарантирани.
Трак: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1079485
Обяд където ни хареса.
Вечеря и нощувка в кк Камчия в бунгала. Цена нощувка 10 лв на човек. Вечерята или в някое от заведенията, или ако има възможност за барбекю, ще бъде закупен материал.
Който желае може да се прибере към Варна без да нощува в Камчия.

24.05.2011 - Дължина около 37 км
Каране по маршрут Камчия, Близнаци, Паша дере, Ракитника, Галата, Аспарухово, Варна.
Пътят е почти само по черно. Ще се насладите на непокътнати от бетонизацията плажове и прекрасни крайбрежни гледки.
Трак: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1080993Възможност за включване на велосипедисти пристигащи с влака от София за Варна през Горна Оряховица.
Пътуване с влак София - Дъскотна:
София --> Синдел (разпределителна) на 20.05.2011 в 23:30 през нощта (влакът за Варна през Горна Оряховица). Пристига в Синдел в 07:07. В 7:30 се качват в нашия влак от Варна за Дъскотна. Ще има осигурена кола на Дъскотна която ще вземе големите раници на всички и ще ги закара в къщата където ще нощуваме.

Вариант за пътуване от Шумен с влак до Дъскотна:
Шумен --> Синдел (разпределителна) на 21.05.2011 в 06:07 сутринта (нощния влак София - Варна през Горна Оряховица). Пристига в Синдел в 07:07. В 7:30 се качват в нашия влак от Варна за Дъскотна. Ще има осигурена кола на Дъскотна която ще вземе големите раници на всички и ще ги закара в къщата където ще нощуваме.

Другия вариант е сборен пункт в къщата за гости до Чудните скали на 21:05. 2011 вечерта:
http://www.nbta.bg/more_bg.php?page=acmd_show&aid=1055&title=%CA%FA%F9%E0+%E7%E0+%E3o%F1%F2%E8++%D5%E8%E6%E0%F2%E0+-+%C0%F1%EF%E0%F0%F3%F5%EE%E2%EE#

Ще бъде осигурен транспорт за големите раници.

Разходи:
- 35 лв общо за всички нощувки
- 10 лв за превоз на багажа
- 7 лв пътуване с влак от Варна --> Дъскотна (с включен билет за велосипед)
- храната всеки си я плаща
Крайна цена 52 лв без храната. Ще има кола, която ще превозва багаж и храна. Цената може да варирара с +/- 7 лева в зависимост от бройката уастници, като това е свързано с транспорта на багажа и нощувките в Аспарухово и Камчия. Възможно е да бъдат направени промени в маршрутите, но не такива изменящи сериозно трудността или дължината им.

Осигурени са нощувки за около 20 човека. За последната нощувка в бунгала на Камчия, местата са неограничени, но трябва да се знае точната бройка няколко дни предварително. Който желае може да кара от Варна до Камчия на 23.05.2011 (понеделник), да пренощува на Камчия и на следващия ден заедно да караме до Варна.
Тези които са сигурни за първите 2 нощувки, ще платят капаро за тях от 10 лв.
След запълване на местата за първите 2 нощувки, останалите сами си осигуряват. Предполагам, че в с. Аспарухово все някъде ще се намерят няколко места. При необходимост, мога да ви свържа с човек от там който ще ви намери. За Гермето, ако всичко е заето, вариантът е само палатка. Най-близкото място където може да се намери място за нощувка е на около 50 км.

Една седмица преди велопохода ще се реши дали да се проведе предвид прогнозата за времето. Ако бъде решено да се отмени, капарото за нощувките ще ви бъде върнато.

Задължителна екипировка:
 • Подходяща раница;
 • Удобни обувки за каране и ходене пеша;
 • Дъждобран;
 • Топла дреха (полар);
 • Тънка връхна дреха (мембрана) предпазваща от вятър;
 • Резервни дрехи и храна поне за първия ден в голямата раница за която е осигурен транспорт;
 • Планински велосипед в изправно състояние с основно оборудване (лепенки, помпа, резервна вътрешна гума, инструменти);
 • Каска;
 • Светлини за велосипеда (предна и задна);

Необходими документи:
 • Документ за самоличност;
 • Желателна e застраховка злополука.

Записване до 16.05.2011 г.

За допълнителна информация и записване:
Емилиян Георгиев, Велоклуб "УСТРЕМ" - emilian6@yahoo.com
Здравко Василев, Велоклуб "УСТРЕМ" - 0889 77 56 61, zdrav@abv.bg

8
Предложение за един лежерен двудневен велопоход:
Тръгване от жп гара Варна на 13.11.2010. Среща в 8:45 на жп гарата.
Влак от Варна в 9:25, пристига в Комунари в 10:32. Влакът е за София през Пловдив и има фургон, удобен за велосипеди. Цена на билет 5.10 лв плюс 2 лв за велосипед.
Каране от Комунари през Арковна, Желъд, Янково, Кълново, Смядово, Златар, Драгоево, Велики Преслав където ще се нощува в къща за гости. Цена на нощувката макс 20 лв. Ако сме повече от 8 човека ще е по-евтино. Преходът за деня е около 50 км по ненатоварени асфалтови пътища. Желателно е да си носите храна за обяд, а може и да хапнем в някое от селата по пътя. Маршрутът е много лек без голяма денивелация. До 16:00 ще сме във Велики Преслав.
На 14.11.2010 сутринта ще разгледаме стария град и ще поемем по ненатоварени асфалтови пътища от Велики Преслав през Кочово до крепостта на Шуменското плато. За деня около 30 км, т. е. доста малко, но ако остане време ще покараме из парка който е огромен в сравнение с морската ни градина. Има прекрасни местенца за снимки от скалите.
Връщане с влак от Шумен в 16:11, пристига във Варна в 17:40. Влакът е с фургон, удобен за велосипеди. Цена на билета 6.20 лв плюс 2 лв за велосипед.
Задължително е да имате светлини на велосипеда, като е желателно предната светлина да е не само сигнална, а и да осветява (може челник).
Маршрут за събота: http://www.gmap-pedometer.com/?r=4147127

Маршрут за неделя: http://www.gmap-pedometer.com/?r=4147163

Прогноза за времето: http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=100727233#d13.11.2010

Засега прекрасно време за каране :-).

Предложение за място за нощувка:
http://omurtagovmost.com/index.php

Малко инфо за историко-археологическия резерват Велики Преслав:
http://www.tourism-bg.net/obekti/98_veliki_preslav.html

9
Тръгване от жп гара Варна на 06.11.2010. Среща в 8:45 на жп гарата.
Влак от Варна в 9:25, пристига в Завет в 11:09. Влакът е за София през Пловдив и има фургон, удобен за велосипеди. Цена на билет 6.50 лв плюс 2 лв за велосипед.
Каране от Завет през Съединение, Люляково, Рупча, Планиница, Дъскотна, Трънак, Струя, х-л Чудните Скали където ще се нощува. Преходът за деня е около 50 км предимно по ненатоварени селски пътища. Желателно... е да си носите храна за обяд. За тези които сметнат, че няма да издържат, има възможност за придвижване с влак от Дъскотна до Струя при което ще спестят около 20-25 км.

На 07.11.2010 каране по черни пътища от южната страна на яз. Цонево, яз. Елешница, язовирна стена на яз. Цонево, Цонево, Сава, Дългопол. За деня около 60 км. Закуска в ресторанта на х-л Чудните скали. Ще питам дали могат да ни приготвят сандвичи за из път.
Връщане с влак от Дългопол в 18:20, пристига във Варна в 19:18. Влакът е с фургон, удобен за велосипеди. Цена на билета 4.80 лв плюс 2 лв за велосипед.
Задължително е да имате светлини на велосипеда, като е желателно предната светлина да е не само сигнална, а и да осветява (може челник).
Желателно е тези които ще карат маршрута втория ден да са в добра форма. Изчакването няма да е приложимо, т.к. влакът няма да ни чака.

За уморените, вторият ден може да мине в каране по черни пътища с природни забележителности близо до язовира и връщане с влак вечерта от Търнак в 17:57 или от Комунари в 18:10. Същия влак на който ще се качат и другите, но от Дългопол.
Ето един примерен много лек маршрут по получерен път с няколко природни забележителности обозначени с табели по пътя (Свинската глава, Костенурката, професорът). Минавал съм ...по този път и ви гарантирам, че ще останете доволни :-). Можете да видите маршрута тук:
http://www.gmap-pedometer.com/?r=4138804
Няма как да объркате пътя, движи се покрай рекичка. Карате толкова дълго, че да имате същото време да се върнете. На връщане ще го направите почти два пъти по-бързо заради лекия наклон надолу и защото вече ще сте се насладили и наснимали красотите. Но имайте напредвид, че трябва да хванете влака от Търнак или от Комунари до където ще трябва да покарате още малко. Търнак е 2 пъти по-близо от Комунари, така че ви го препоръчвам. Влакът тръгва от Търнак за Варна в 17:58.

За х-л Чудните скали:
http://www.tuk-tam.com/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BE/272/
Двойна стая – 40 лв. Храната в ресторанта поне на мен винаги ми е харесвала и не е скъпа.
Желателно е в четвъртък (04.11.2010) да направим резервация. Който мисли да нощува там, да ми пише колко места да резервирам.

Прогноза за времето:
http://sinoptik.bg/?lid=100727921

Ако имате въпроси, коментари или препоръки, пишете.

Страници: [1]