Автор Тема: Младежки фестивал-изложение  (Прочетена 12638 пъти)

bibendum

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
    • Ел. поща
Младежки фестивал-изложение
« -: Февруари 23, 2011, 08:21:56 pm »
Някой трябваше да пусне тема за обсъждане на проявата , на която смятаме да учствме и понеже никой не реагира , затова аз се заех .  ;)
Моето предложерние за събитието е да организираме състезание за деца и вело поход в района на морската градина.

Vitalian

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
Re:Младежки фестивал-изложение
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2011, 08:45:48 pm »
Тъй като за сега нямам кой знае какви идеи, ще кажа само, че одобрявам предложението :) Може да добавим и обучение за безопасно каране, и да посочим ползите от използването велосипеда като начин на придвижване :)

Rozi

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2011, 08:51:58 pm »
Велопоход и/или състезание в Морската градина в пиковите летни часове, лично според мен не е добра идея. Когато се проведе Балканското първенство по триатлон, бях доброволец по организацията. Както всички знаем, триатлона включва и колоездене... Е, беше адски трудно (клонящо към невъзможно) да накараш хората да се разкарат от трасето, и  накрая пак имаше свободно разхождащи се хорица и колоездачи слаломиращи между тях.  >:(

Sedrie

• Гост
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2011, 03:02:46 pm »
Къде може да намерим повече инфо за самия фестивал?
Програма и т.н.?

Rozi

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2011, 05:26:52 pm »
http://www.youthbg.org/funcity/ Програма до колкото знам все още няма. Дори още не е изтекъл срока за приемане на заявки за участие.

krassswr

• Administrator
  • Newbie
  • Публикации: 37
    • ICQ Messenger - 139361056
    • Профил
    • Устрем
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2011, 05:57:11 pm »
Аз да добавя идеята с прожекцията на няколко филма в отделни дни, раздаване на брошури за колоезденето като екологичен транспорт, и за планинското колоездене като спорт. :)

Rozi

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2011, 06:58:08 pm »
Да, Краси, добави моята идея  ;D Хайде народеее... мобилизирай се! Търсим БГ филми за колоездене (планинско колоездене и велотуризъм)  ::) Предлагам като за начало да проверим условията за ползване на "Колела на покрива". Който е гледал филма ще ме разбере, ако кажа че филма ми подейства вдъхновяващо (и още на другата сутрин направих две космически дълги и мъчителни обиколки на Морската градина)!

Vitalian

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2011, 08:02:03 pm »
Не съм го гледал целия, а го имах на компютъра :)) Иначе е страхотно приключение, което и аз искам да направя :)))

Zdravko

• Administrator
  • Full Member
  • Публикации: 142
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2011, 08:09:30 pm »
Стана ясно, че се насочваме към идеята за прожекции на филми посветени на планинското колоездене, велотуризма и досега с природата и предизвикателствата които те носят. Смятам, че трябва да наблегнем на това филмите да са български и ще направя каквото е възможно това да се случи. Може да поканим някои от създателите или участниците им да ги представят. Всичко това ще доведе до по-голямо въздействие над публиката.

Току що качих попълнен формуляра в директорията на работната група. Снощи го писахме двамата с Красьо. Там съм формулирал желанието ни за участие. Реално може да се получи нещо като мини фестивал на филми посветени на пл.колоездене. Прегледате файла и имате два дни да го коментирате. През тези два аз ще подготвя и портфолиото което те искат - няколко снимки избрани от различни прояви.

Ето адреса: http://ustrem-bg.com/rabotna_grupa/Applyingform_fina_Ustrem.doc

Идеята за брошури не е лоша, но за сега нека не я зачекваме защото тя ще бъде нещо допълнително и в страни от основния въпрос.

"Колела на покрива" е много добра идея. Днес или утре ще го прегледам пак за да видя дължина и т.н. Утре ще ми донесат и филма "Шишарки", който се слави като най-сериозния български филм по темата.

Давайте и други идеи!

Nigohozyan

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2011, 10:10:46 pm »
Сега гледах "Колела на покрива" и две клипчета от  "Шишарки" и по-точно би било да се пише че ще се участва с "документални, късометражни филми и клипове", защото това което гледах е документален филм ("Колела на покрива") и клипове ("Шишарки") :)

Zdravko

• Administrator
  • Full Member
  • Публикации: 142
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2011, 09:58:54 pm »
Да прав си че трябва да включим и клиповете в изложението, но ми се струва излишно да уточняваме "документални".

Ето така смятам за сега да включа като последователност примерните клипове към които ще сложа линкове във формуляра:

1. Тодор Киров Боровец Session

2. "Колела на покрива"

Тук можете да гледате и трите части. Общо е почти 23 минути.

3. "Шишарки" - Можете да го гледате от ТУК на части, а ето и една от по хубавите части: http://www.pinkbike.com/video/51774/

4. "Национален ш. част 2" - Тук участват и наши момчета от Варна

5. "Shambhala Open Cup №2 2010"  - Познавам едното момче което го е правило и участват наши момчета.

Sedrie

• Гост
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2011, 09:38:52 am »
Смятам, че трябва да се наблегне основно и упорито:) на предимствата на колоезденето пред другите спортове.
Т.е., защо да мотивирам детето си да кара колело, ако има избор пред други спортове като лека атлетика, примерно или плуване, карате и т.н. Не казвам другите спортове да се пренепрегват, а ЗАЩО колоезденето е готино, един вид.

Ето един линк към презентация, описваща някои предимства на колоезденето. Ако се рови човек, може да намери и още неща... http://slides.bg/24/

Rozi

• Rabotna Grupa
  • Newbie
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2011, 02:07:31 pm »
Не съм склонна да се съглася.  :)  Колоезденето във формата, в която ние го практикуваме е рисково. Всеки спорт си има предимства и недостатъци, та така и при нас. Нашата бойна задача е първо да ПОКАЖЕМ на масите КАКВО е планинското колоездене и велотуризма. Никой няма да открива "топлата вода". Веднъж достигнали нашите филми и презентации до аудиторията, индиректно ще им покажат кое е "по-доброто".  :) Моето мнение е, че: Целевите ни групи трябва да бъдат ученици, студенти и младежи от 15 до 25. Именно в този възрастов интервал хората водят застоял начин на живот, лишен от движение. А и всички знаем, че младежите са по-податливи на идеите за "екстремни спортове" (и самото им свободно време позволява).

Sedrie

• Гост
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2011, 06:15:07 pm »
Да де, то ще  се покаже под една или друга форма...
Имах предвид аргументацията трябва да е стабилна, а факт е, че хората повече възприемат визуални неща, отколкото слухови :))))
Няма да е зле тези неща да се комбинират - показваш и ВЕДНАГА разясняваш... "Ако..., то...." един вид...

Хората ще си зададат въпроса ЗАЩО?
Е, какво ще им кажем - това е рисково, ама е готино.
Плоско е...
Аргументацията е важен момент за оставянето на добро, стабилно впечатление върху слушателя. А да го убедиш - там вече трябва и техника :)