Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - brusarski

Страници: [1] 2
1
Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново отправят предизвикателство към напредналите ентусиасти, които не се плашат от по-дълги дистанции и смятат да участват на 300-километровия Варненски коломаратон през април. Маршрутът за петнадесетото издание на сериала "Шосейно колоездене" ще Ви отведе до Каспичан - Мадара - Марково - Аврен - Пчелник - Сава - Провадия - Ветрино - Аксаково - Варна. Общото разстояние е 271 километра, вертикалното изкачване - 2390 м. Всеки, който се чувства готов да се справи с това предизвикателство, е добре дошъл. Срещата е в СЪБОТА - 31.03.2012 от 06.00 ч. пред пред паркинга на "Мото Пфое" при пътен възел "Летище Варна".
Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, светлини за велосипеда, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е силно препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Не пренебрегвайте също използването на каска и светлоотразителна жилетка.
Карта на маршрута :
 За допълнителни въпроси и уточнения : Борис - GSM 089 83 84 702 (Vivacom)

2
 Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново отправят предизвикателство към ентусиастите, които не се плашат от по-дълги дистанции. Маршрутът за четиринадесетото издание на сериала "Шосейно колоездене" ще прекоси Източна Стара планина и ще Ви отведе до Несебър, а за да стигнем дотам, ще преминем през Приселци, Старо Оряхово, Рудник, Горица, Бяла, Обзор, Баня и Слънчев бряг. Общото разстояние в двете посоки е точно 200 километра. Всеки, който желае да прекара няколко часа в активно каране сред природата и в приятна компания, както и да провери формата си преди предстоящите коломаратони в Исперих и Варна, е добре дошъл. Срещата е в неделя - 25.03.2012 от 07.45 ч. до 08.00 ч. пред бензиностанция "Лукойл", преди Аспаруховия мост, посока Бургас , потегляне в 08.00 ч.
Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, светлини за велосипеда, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е силно препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Не пренебрегвайте също използването на каска и светлоотразителна жилетка.
Карта на маршрута :
Всеки, който все още не се чувства готов да преодолее разстояние от 200 километра, е добре дошъл за съвместно каране до Старо Оряхово (66 км.) или до Бяла (104 км.).

3
В събота, 24.03, предстои откриване на активния рандоньорски сезон с бревет Тракийски 200k. Регистрираните за участие до момента (19.03) са 41 ! А най-масовият бревет за всички времена - 2010 г., 55 стартирали, 54 завършили от 8 клуба.
 "Няма по-добър маршрут от този за включване на нови и/или нетренирали през зимата хора. На това сравнително леко трасе са отгледани много нови съмишленици!" (Лазар)
 Подробно за начина на включване - http://audax.descom.com/

4
Българска федерация по туризъм и Колоездачен клуб "Сините камъни"-Сливен, организират
Зимен коломаратон - Бревет "Сакар" :
Сливен-Ямбол-Стефан Караджово-Тополовград-Харманли-Нова Загора-Сливен, 300 км. за 20 ч., 2350 м. денивелация.
Старт - 10.03.2012, събота, 6.00 ч.
На третия старт на рандоньорите за 2012 година, Варна и велоклуб "Устрем" отново заявяват сериозно участие с четирима колоездачи.
Карта на маршрута :

5
Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отново Ви канят на традиционния за уикенда шосеен колоездачен пробег. Маршрутът този път е : Варна-м.Харамията-Приселци-Старо Оряхово-Бяла-Обзор и обратно. Общо разстояние в двете посоки - около 122 километра. Всеки, който желае да прекара няколко часа в каране със спортно темпо и в приятна компания, е добре дошъл. Срещата е в събота - 03.03.2012 от 07.45 ч. до 08.00 ч. пред бензиностанция "Лукойл" преди Аспаруховия мост, посока Бургас , потегляне в 08.00 ч.
 Моля, носете си комплект(кит) инструменти, помпа, резервна гума, вода, нещо за хапване, за каращите МТБ е препоръчително да бъдат със шосейни гуми. Препоръчително е използването на КАСКА и светлоотразителна жилетка.
Синоптична прогноза за съботния ден :
Карта на маршрута :
За въпроси и уточнения : Борис - 089 83 84 702

7
В пореден опит да докажат, че зимата не е пречка за активно колоездене и екстремни преживявания, Варненската шосейна група и Велоклуб "Устрем" отправят към Вас ново предизвикателство. Ако се чувствате достатъчно надъхани за едно 280-километрово шосейно каране със спортно темпо, в приятната компания на четирима Варненски и Сливенски шосейни колоездачи, с потегляне от Варна в 5.00 часа сутринта, Вие сте добре дошли. Предизвикателният маршрут ще Ви отведе до Девня, Каспичан, Шумен, Смядово, Дългопол, Старо Оряхово, Дюлино, Старо Оряхово, Приселци, Варна. Срещата е на 25.02.2012 - събота, в 5.30 часа сутринта, пред паркинга на "МотоПфое" при пътен възел "Аерогара Варна".
Карта на маршрута :
Синоптична прогноза за съботния ден :

8
Бревет Странджа 200, Сливен, 19.02.2012
 Тримата Варненски представители : Иван Костадинов, Любомир Седоев и Борис Иванов поеха с устрем към финала и преодоляха успешно дистанцията от 215 километра. Един от тях финишира първи.
 Следваща цел - Бревет Сакар 300, Сливен, 10.03.2012 - с четирима варненски участници.

9
Българска федерация по туризъм и Колоездачен клуб "Сините камъни"-Сливен, организират
Зимен коломаратон - Бревет "Странджа" :
Сливен-Ямбол-Стефан Караджово-Средец-Ямбол-Сливен, 213 км. за 13.30 ч., 1500 м. денивелация.
Старт - 19.02.2012, неделя, 7.00 ч.

10
Бревет "Тракийски" премина успешно за тримата варненски представители. Дистанцията от 201 км. бе измината от тях за 8 часа и 23 минути, със средна скорост от 26.4 до 28.06 км/ч. и варненската група финишира с основното ядро. Общият брой на участниците бе 13, като от тях финишираха 12, а един се отказа. Варненската група бе на второ място по масовост на участието, след групата на града домакин - Сливен. За повече подробности : http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=2820.
Хайде варненци, нека бъдем повече на следващия 200-километров бревет - на 18.02.2012 г. отново в Сливен.

11
Първият за годината колоездачен маратон, част от поредицата зимни стартове "Долината на тракийските царе - Сливен" ще се проведе на 14.01.2012 г. в Сливен. Първо участие за годината на клуба в поредицата от бревети за 2012 година. Варна ще бъде представена от 3 шосейни колоездачи.

12
Предлагам всеки, на когото му се иска да разходи шосейката си, стига да позволява времето, да се включи в откриването на сезон 2012 с пробег от 100+ км. утре 08.01.2012, НЕДЕЛЯ в 9,00 часа пред бензиностанция "Лукойл", преди Аспаруховия мост, посока Бургас.

13
Коледната шосейкаджийска експедиция за посрещане на Дядо Коледа премина успешно. Е, не го срещнахме никъде, но си покарахме добре. Карането протече в скромен състав от 2 участници и със скромната дистанция от 91 километра. Малко, но от сърце - за начесване на крастата :)
Ето и малко снимки :

14
Ето и шосейкаджийската гледна точка за случилото се в събота :
Ако преди три месеца някой ми беше казал, че в навечерието на Коледа ще ставам в 5,30 сутринта, за да изляза с колелото си преди слънчевия изгрев на 215 километрово каране и това ще ми доставя неимоверно удоволствие, щях да го изгледам със съчувствието на лекар към неизлечимо болен пациент. Благодарности на новото ми голямо семейство, затова че ми запалиха фитилите дотам, че и аз да паля фитилите на други хора, както стана с идеята за лудия обеден банкет. Благодарности за същото и към капитана на шосейния отбор ( той си знае кой е  ;) ).
И така - след потеглянето в 7,30 от центъра на Варна и непредвидено забавяне малко след Аспаруховия мост за смяна на спукана гума, се понесохме устремно към Здравец, Аврен, Синдел, Юнак, Дъбравино и Гроздьово. От Цонево, вече в пълен състав, продължихме нататък и след кратка почивка на Дългопол навлязохме в дефилето, посрещнати от силен насрещен вятър. Вятърът издуха моментално от главите ни всякаква мисъл за спиране, отказване или алтернативен транспорт, така че продължихме смело напред, макар че на моста при "Чудните скали" се наложи да стискаме кормилата както евреин - чувалче със злато, за да не се прегърнем с мантинелата. Точно това съсредоточаване може би беше причина да преминем покрай другата част от варненската група като бърз влак, за което поднасям извинения. И така - в 12.40 часа, с леко закъснение стигнахме до мястото на срещата. В интерес на истината в Дъскотна имаше местни колоездачи, но все пак няма начин гледката на 22 бацета и една кака от 4 града да не ги е впечатлила. Държа да подчертая, че Варненската група бе наравно с Бургаската по брой присъстващи.
След сладко похапване и сладки приказки, решени да превърнем тази среща в традиция и с по-сериозно времетраене и формат, се метнахме на колелата и поехме кой откъдето е. Отвратителният вятър в дефилето този път работеше в наша полза, дотолкова, че някои хора се усъмниха, че сме успели да се приберем от 15,00 до 19,30 часа. Единственото изключение беше в един участък, където вятърът прекалено настойчиво, но неуспешно се опитваше да ни накара да се запознаем по-отблизо с мантинелата и крайпътната зеленина. От Провадия, вече по тъмно продължихме по магистралата и явно сме били доста разгорещени, щом времето опита да ни поохлади с лек дъждец. Слава богу, нямаше ги климатичните ексцесии, с които се сблъскъха колегите от Сливен и Ямбол, явно сме успели да изпреварим облаците, защото вечерта след прибирането ни във Варна валя стабилно.
Така след 215 изминати километра, за 9 часа и 24 минути чисто каране с 22,9 км/ч. средна скорост си бяхме вкъщи, оставили зад гърба си две бреветни дистанции в рамките на два поредни уикенда. Остава само да превърнем подобни срещи в традиция, но не само веднъж годишно, а винаги и навсякъде, където условията и времето позволяват.

Страници: [1] 2